Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

4-level FSK-interfaceVoor het 'meekijken' met onder andere ERMES heb ik een 4-level interface gebouwd. Mijn interface is gebaseerd op het ontwerp van Libor Ulcak, die zich weer liet inspireren door PA3EIK.

Het nadeel van Libor's print is dat deze schroef- of soldeerverbindingen heeft voor audio en voedingsspanning, en dat verkeerd aansluiten van de voedingsspanning vrijwel direct tot het overlijden van de IC's leidt...

Ik heb daarom het schema en printontwerp iets aangepast. Het bevat nu een chassisdeel voor een 3,5 mm-plug, en een DC-chassisdeel voor voeding met een goedkope universele adapter. De schakeling is beveiligd met een diode, terwijl de aangeboden spanning van 10-15 Volt wordt gestabiliseerd op 8 V.

Prototype

Het prototype direct aangesloten op de seriŽle poort4-level new

De interface wordt aangesloten op de discriminatoruitgang van je scanner of ontvanger, en wordt gevoed met een spanning van 12 Volt. Deze spanning wordt gestabiliseerd op 8 V. Een inverter op het printje wekt hieruit een negatieve voedingsspanning van -8 V op.

De interface werkt meteen probleemloos. De afregeling van de instelpotmeter is niet kritisch. De referentiespanning voor de venstercomparator, aanwezig tussen de kathode van D1 en de anode van D2 (aangegeven met oranje cirkels; zie ook schema) heb ik ingesteld op ca. 3,5V bij aanwezigheid van een ERMES-signaal.

Bovenaanzicht aangepast interface, met meetpuntenOnderstaand tref je het printontwerp en componentenopstelling aan. Bij het maken van het ontwerp heb ik me laten inspireren door Libor's print. Klik op de plaatjes voor een hogere resolutie. Het printontwerp heeft een resolutie van 600 dpi. Voor geÔnteresserden zijn het schema en printontwerp beschikbaar in Eagle -formaat.

Klik hier voor het printontwerp

Klik hier voor de componentenopstelling

Printontwerp

Componentenopstelling

PDW Window

Schermafdruk van PDW . Veel nieuws en automatische statusberichten.

© 2003- 2023 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!

Map